مدل کسب و کار

طراحی، ایجاد و تطبیق مدل های کسب و کار ماندگار

۸۲,۰۰۰ تومان

در یک کسب‌وکار، رابطه‌ای حیاتی بین مشتری، تامینکنندگان، کارمندان، منابع، سرمایه و رویای مدنظر بنیان‌گذاران وجود دارد. چیزی که شکاف‌های بین این عناصر را پر می‌کند و منجر به قوام یافتن و تبدیل یک کسب و کار معمولی به یک سازمان سودده و موفق که نیازهای مشتریان را به خوبی پاسخ داده است می‌شود، مدل کسب و کار است. درواقع کسب و کاری که مدل ارائه خدمت، مدل کسب درآمد و مدل اجرای فعالیت‌های خود را به خوبی نشناخته باشد، محکوم به شکست است.

 البته با تعریف فوق، می‌توان میلیون‌ها مدل کسب و کار را تصور کرد. بله درست است. چون میلیون‌ها شرکت در جهان مشغول به کار هستند و هرکدام مدل کسب‌وکار اختصاصی خود را دارند. اما محور و مغز مدل کسب‌وکار همه شرکت‌های موفق، مشابه هم است. برای درک بهتر این موضوع با ادامه مطلب همراه باشید.

اصطلاح مدل کسب و کار یا Business Model در ادبیات مدیریت، یک اصطلاح نسبتا جدید محسوب میشود و تقریبا در حدود دو دهه است که در بین متفکران رواج دارد؛ در صورتی که اصطلاح طرح کسب و  کار یا Business Plan در حدود دو قرن قدمت دارد.

مدل کسبوکار در واقع مشخص میکند که یک سازمان چگونه خلق ارزش میکند، از چه طریقی آن را ارائه  کرده و به چه صورتی کسب ارزش می کند. مدل کسبوکار بخشی از طرح کسبو کار است. در واقع بیشتر به این میپردازد که کدام مشتریان حاضرند برای محصول (کالا یا خدمت) شما هزینه پرداخت کنند.

کتاب «مدل کسب و کار» در تلاش برای یافتن پاسخ سه دسته سوال زیر است:

  • سوال‌های مربوط به ارزش آفرینی
  • سوال‌های مربوط به درآمدزایی
  • سوال‌های مربوط به پایداری و بقا

خواندن کتاب «مدل های کسب و کار»  ممکن است ساده باشد، اما نکات ریز و جالب بسیاری در چارچوبها، تحلیلها و کاربرگهای آن وجود دارد که به خواننده علاقه‌مند کمک می‌کند این بحث بسیار گسترده و جامع را ساده‌تر، سریع‌تر و بهتر درک کند و از آموخته‌های آن در عمل بهره‌مند شود.

مشخصات کتاب

نویسنده
مترجم دکتر احمد روستا ، دکتر نیما شجاعی ، دکتر بیت اله اکبری مقدم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 220 صفحه
دسته بندی کسب و کار
تاریخ انتشار
شابک 9789644686252
قیمت 82000
زبان persian

فهرست مطالب

سخن ناشر

تشکر و قدردانی

تشکر و قدردانی ناشر

درباره نویسندگان

پیشگفتار

نکاتی درخصوص کتاب حاضر

چگونه از این کتاب استفاده کنیم

مقدمه مترجمین کتاب مدل های کسب و کار

مقدمه

فصل اول: مدل کسب وکار

بخش اول: مدل های کسب وکار معتبر

بخش دوم: تاریخچه مختصری از مدل کسب وکار

بخش سوم: میان بری وجود ندارد

بخش چهارم: آنچه به یقین میدانیم

فصل دوم:عناصر مدل کسب وکار

عناصر مدل کسب وکار: چارچوب منابع، تعاملات، ارزش و روایتRTVN

بخش پنجم: بکار گرفتن منابع برای کسب وکار

بخش ششم: تعاملات در مدل کسب وکار

بخش هفتم: طراحی مدل های کسب وکار برای ارزش

بخش هشتم: روایت و روایت گویی مدل کسب وکار

فصل سوم:مدل کسب وکار مناسب در زمان مناسب

مدل کسب وکار مناسب در زمان مناسب

بخش نهم: چارچوب منابع، تعاملات، ارزش و روایت( RTVN ) برای فرصتهای پیش از شکلگیری

بخش دهم: بوم ناب برای کسب وکارهای نوپا

بخش یازدهم: بوم مدل کسب وکار برای رشد

بخش دوازدهم: فراتر از مدل های کسب وکار پایه

بخش سیزدهم:چرخه مدل کسب وکار

فصل چهارم:نوآوری مدل کسب وکار

بخش چهاردهم: تغییر و نوآوری در مدل کسب وکار

بخش پانزدهم: مدل های کسب وکار پایدار

بخش شانزدهم: بازگشت به اصول پایه مدل کسب و کار

سخن مولف

سعی کرده ایم که کتاب حاضر مختصر و صریح باشد. این کار نیازمند تعهدات خاصی بود.

تحقیقات دانشگاهی، فناوریهای بدیع و مدل های کسب وکار جدید را نمی توان معمولا در چند جمله و بدون ساده سازی زیاد کاملا توضیح داد.ن ویسندگان این کتاب این فرض را دارند که خوانندگان کتاب حاضر موضوعات خاص و مورد علاقه شان را در زمان فراغت دنبال کنند.

برای این که کتاب حاضر حالت کتاب دانشگاهی و درسی به خود نگیرد و روان بودن متن حفظ شود، از نقل قول ها و ارجا عها در متن اجتناب شده است. ما وبسایتی برای این کتاب ایجاد کردیم به نام www.thebizmodelbook.com  که منابع مفید مختلفی در آن یافت می شود. ما از خوانندگان این کتاب دعوت میکنیم به سراغ کاربرگ های موجود در وبسایت بروند و از فرصت اجرای عملی کار و خواندن مطالب جذاب آن استفاده کنند.این وبسایت لینکهای زیادی برای مقالات و ارجاع ها در محیط وب دارد؛ مجموعه کاملی از بخشهایی که تحت عنوان گریزها در وبسایت این کتاب نامگذاری شده اند تا خوانندگان پیج و علاقه مند بتوانند این ارجاع ها را دنبال کنند. همچنین بحث های جانبی که ما فکرکردیم جالب هستند اما نمیتوان آنها را در متن کتاب آورد در وبسایت قرار داده شده اند. وبسایت این کتاب کتابشناسی محدودی از منابع، کتب و مقالات عملی و کاربردی و دانشگاهی نیز دارد. البته حقیقت این است که وجود مرجع های دانشگاهی مانند گوگل اسکولار و دیگر سیستم های جستجو ممکن است این کتابشناسی را کمی غیرضروری سازد اما ما به دو جهت این کتاب را لحاظ کردیم.

اول اینکه میخواستیم از برخی از کارهای منتشرشده که روی تفکر ما به عنوان افرادی دانشگاهی تاثیرگذار بوده اند قدردانی کنیم. دوم اینکه قصد داشتیم نقطه شروع منطقی برای خوانندگانی که کمتر با ادبیات دانشگاهی و عملی مدل های کسب وکار و موضوعات مرتبط آشنا هستند، فراهم کنیم. ما هم خوشحال و هم نگران هستیم که تحقیقات قوی حوزه سازمانی تقریبا برای هر مدیر یا کارآفرینی غیرقابل خواندن است. شاید این هم فرصتی برای نوآوری در مدل کسب وکار باشد.

برای اطلاعات بیشتر درمورد زبان جنسیتی و معناشناسی کلمه کارآفرین میتوانید به بخش زبان کارآفرینانه در وبسایت این کتاب مراجعه کنید. برای اطلاعات در مورد رویکرد ما نسبت به نمونه های موردی و مثالها هم بخش نمونه موردی و مثال ها را در وبسایت این کتاب مشاهده کنید.

نظرات کاربران

نظرات شما به کاربران دیگر کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری کتاب مناسب برای خودشان را انتخاب کنند.